Miraval

Miraval is de wijn die Brad Pitt en Angelina Jolie produceren in samenwerking met de familie Perrin, die gekend zijn van onder andere de wijnen van Beaucastel.
Miraval wordt geproduceerd op het domein Chateau Miraval dat Brad Pitt en Angelina Jolie enkele jaren geleden kochten in het zuiden van Frankrijk. Het kasteel ligt in het dorpje Correns, ten noorden van Brignoles en het domein is al jaren bekend om de wijn die ze produceren.
Vroeger werd de rosé die ze produceerden verkocht onder de naam Pink Floyd, maar toen het domein overgenomen werd door het bekende koppel hebben ze de naam veranderd in Miraval.
In 2013 kreeg de Miraval rosé 2012 een zeer hoge quotering van het vooraanstaande wijnmagazine Wine Spectator. Ze kregen een quotering van 90/100 en stonden op de 84e plaats in hun  top 100, waarmee ze ook ineens de hoogst genoteerde rosé ter wereld waren.
Op dit moment kan u bij ons de Miraval rosé 2013 kopen in 75cl of magnum flessen en ook Miraval wit 2012 is beschikbaar.
In september 2014 is de wijn Miraval nog in beeld gebracht op de Belgische televisie in een programma op Vier. Voor het programma Het beste moet nog komen van Steven van Herreweghe werd acteur Kevin Janssens uitgenodigd om een blik te werpen op zijn mogelijke toekomst. Wijn produceren was een van de dingen die hij kon uitproberen en als voorbeeld werd Chateau Miraval aangebracht van het bekende acteurskoppel Brad Pitt en Angelina Jolie.